top of page
פרוייקט הביוטק במכון ויצמן
למידה וחוויה 2015
עבודת חקר בשיתוף מדענים ממכון ויצמן
תלמידי י"א תשס"ה חוקרים את מערכת הצלולוזום המשתתפת בפירוק פסולת צמחית במטרה להפיק דלק-ביולוגי.
סיור במפעל לייצור בירה (טמפו),
כיתה י' 2015
למדנו כיצד מייצרים ומייעלים את ייצור והפקת הבירה
לאחר הלימוד בכיתה ראינו בעינינו את תהליך הייצור, חומרי הייצור הפרמנטורים, שמענו כיצד הוקם המפעל ולמדנו גם על המרכיב המרכזי בייצור הבירה...
 
סיור במפעל לייצור בירה (טמפו) 2014
למדנו כיצד מייצרים את הגולדסטאר ומשקאות נוספים
לאחר הלימוד בכיתה ראינו בעינינו את תהליך הייצור, חומרי הייצור הפרמנטורים, שמענו כיצד הוקם המפעל ולמדנו גם על המרכיב המרכזי בייצור הבירה...
 
טיטרציה לגילוי ויטמין C

ניסוי יפיפה מתוך חוברת הניסויים בביוכימיה מכשירית.

החומצה האסקורבית (ויטמין C) מסוגלת לשמש כחומר מחזר, והופכת יוד מולקולרי (I2) ליון יודיד (-I). לכן, כאשר נטטר תמיסת חומצה אסקורבית עם יוד, יהפוך היוד ליון יודיד, עד אשר יסתור את כל החומצה האסקורבית.

בכדי לדעת מתי הסתיימה תגובת הסתירה, הוספנו למרכיבי התגובה עמילן. עמילן מגיב עם היוד המולקולרי ויוצר צבע כחול כהה. אך אם יש עדיין בסביבה חומצה אסקורבית, היא תחזר את היוד ליון יודיד. היוד המחוזר לא יוכל להגיב עם העמילן, ונקבל תמיסה שקופה. כאשר מסתיימת תגובת הסתירה של החומצה האסקורבית, בהוספת עוד טיפת יוד, הוא לא יהפוך ליון יודיד, יגיב עם העמילן, ונקבל צבע כחול.

 

בסרטון השני גלעד התלהב; לאחר סיום הטיטרציה הוא הוסיף חומצה אסקורבית וראה כיצד בעקבות סתירת עודפי היוד והפיכתם ליוני יודיד, חוזרת התמיסה הכחולה להיות צלולה.

פעילות שמרים מקובעים
שאריות מניסויי התלמידים שנוסו שנית בבית
הרעיון העומד מאחורי ניסוי זה הוא שימוש באורגניזם מקובע היודע לעשות תהליך ביוכימי. בניסוי קיבענו שמרים בחומר הקרוי אלגינט. זהו פולימר דמוי ג'ל ה"אורז" את התאים בתוכו. השמרים (פטריות) חיים וכלואים בתוך סיבי האלגינט, ומסוגלים לתפקד. הדבר מקל בתעשייה הביוטכנולוגית על הפרדת התוצר מן התאים המייצרים אותו, מניעת עיכוב, שימוש חוזר ועוד. אנו בדקנו את פעילותם של השמרים המקובעים. בנוכחות סוכר מתרחש תהליך התסיסה בשמרים. אחד מתוצרי התהליך הוא הגז פחמן-דו-חמצני (CO2). בניסוי הוספנו למים חמימים סוכר ואת השמרים המקובעים. את הבקבוק אטמנו בבלון. אנו רואים כיצד שחרור הגז גורם לטיפות השמרים המקובעים לרחף כלפי מעלה בבקבוק. בהמשך גם הבלון התנפח.

© 2014. Mor Yaari. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube
bottom of page